Rogers Communications heeft goedkeuring gekregen van de regelgevende instanties om de rivaliserende kabel- en telecomgigant Shaw Communications over te nemen voor $ 26 miljard (20,8 miljard dollar).

De Canadian Radio – Television and Telecommunications Commission keurde de deal goed die het in Toronto gevestigde Rogers nog eens 16 kabeldiensten in West-Canada, een nationale satelliet-tv-dienst en andere uitzend- en televisieactiva geeft.

 

Het regulerende groene licht kwam met een paar verplichtingen.

“Gezien de aard van deze transactie hebben we voorzorgsmaatregelen getroffen om potentiële risico’s voor het omroepsysteem voor zowel consumenten als programmadiensten aan te pakken. Rogers moet alle bestaande contracten voor Shaw-klanten nakomen. Dit draagt ​​bij aan de reeds bestaande waarborgen, waardoor Canadezen zich kunnen abonneren op een basistelevisiepakket en kanalen kunnen selecteren, afzonderlijk of in kleine pakketten”, zei Ian Scott, voorzitter en CEO van de CRTC, in een verklaring.

 

 

De megafusie combineert twee Canadese kabel-, breedbandinternet- en draadloze telefoonreuzen terwijl het land op weg is naar een 5G-uitrol. De deal wordt naar verwachting medio 2022 afgerond.

De combinatie van Rogers en Shaw om de groei in draadloze breedband- en netwerkinvesteringen te versnellen, volgt een oud mediabedrijf waar Shaw domineerde in het westen van Canada en Rogers zijn activiteiten consolideerde in Ontario en Quebec.

Door Shaw over te nemen, kan Rogers in het westen van Canada beter concurreren met Telus Corp. en BCE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here