Je kunt er altijd op rekenen dat Taika Waititi off-script gaat bij een awardshow, en dat is precies wat hij vrijdag deed tijdens de Publicists Guild Awards.

Terwijl hij de prijs voor Televisieshowpersons van het Jaar in ontvangst nam met zijn kameraad van Reservation Dogs , Sterlin Harjo (die op video verscheen vanaf de set van seizoen twee), droeg Waititi de trofee op aan zijn team bij ID-PR en om daar te komen werd er enorm gelachen vanuit de balzaal vol met collega-honneurs Francis Ford Coppola en Michael De Luca en Pam Abdy van MGM.

 

De met een Oscar bekroonde schrijver, filmmaker en soms acteur begon met serieuze opmerkingen over het ontstaan ​​van hun FX-hitshow met een cast en een creatief team van inheems talent. “We wilden een Native-show maken die een voorbeeld was van de authentieke humoristische verhalen die we tijdens onze bijna 20-jarige vriendschap hebben gedeeld”, zei hij over zijn band met Harjo. “We wilden deze inheemse verhalen op de voorgrond brengen om mensen die op ons leken op het scherm te zien, maar je kunt niet zomaar een show schrijven en opnemen en het dan een dag noemen. We hebben mensen nodig die hard werken om ervoor te zorgen dat ons werk een breder publiek bereikt, en dat is waar mensen zoals jij binnenkomen.”

Toen kwamen de grappen toen hij zijn aandacht richtte op het werk dat zijn team heeft gedaan om hem uit de file te krijgen, waaronder die ene keer dat hij uit een hotel werd verbannen. ‘We hoeven niet eens te praten over het feit dat ik niet meer in dat hotel mag,’ zei hij. ‘Er zijn nog veel meer hotels. Hoe heb je me in dat hotel gevonden? Dat heb ik me altijd afgevraagd. Ik heb nooit iemand verteld dat ik daarheen ging, maar [zij] vond me om 10 uur ‘s ochtends. Ongelooflijk! Ik hou van jullie. Ik wilde het echter niet achterlaten. Ik wilde niet weggaan – [ik ben] een beetje boos.”

Waititi maakte vervolgens grapjes over het veld van de publicisten voor verzoeken namens beroemde klanten. ‘Je bent heel aardig tegen mensen zoals wij, die erg frustrerend zijn. Ik weet dat je weet, we hebben zoiets van, ‘Oh, kan ik een plus 18 krijgen voor dat feest vanavond?’ Ik begrijp het. Ik snap het, we zijn vervelend, en jullie zijn erg behulpzaam. Je zult zeggen: ‘Oh, we zullen zien wat we kunnen doen.’”

Hij stak zijn tong uit en trok een dwaas gezicht, eraan toevoegend dat hij de gezichten van de vertegenwoordigers niet hoeft te zien om te weten dat ze hetzelfde doen aan de andere kant van de lijn. ‘Hollywood is gewoon een stad vol onvolwassen idioten, en jullie zijn een stel zeer hardwerkende, geduldige ouders. We houden allemaal van je. Ik moet met je praten over dit feest waar ik dit weekend aan deel wil nemen. Het heeft een goede cadeautas.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here