Heb jij al een ballast op maat?

Als je in de bouw werkt en dat kan dan voor schepen of vliegtuigen zijn, maar ook voor gebouwen, dan is de kans groot dat je weleens te maken krijgt met een ballast. In sommige gevallen heb je er eentje die snel wordt gemaakt en aan het einde weer wordt weggegooid, maar er zijn ook gevallen waarbij een ballast langer mee gaat. In de scheepvaart en bij vliegtuigen wordt vooral gekeken naar een ballast op maat. Dit is met een reden en dat is om schepen en vliegtuigen in balans te houden. Bij schepen wordt er vooral gebruikgemaakt van ballastlood, maar bij vliegtuigen niet. Ook dat is met een reden.

Is een ballast duur?

Een ballast kopen kan duur zijn, maar dat licht ook weer geheel aan jezelf. Als jij namelijk kiest voor een ballast dat niet op maat wordt gemaakt, dan ben je veel meer geld kwijt dan als je gaat kijken naar een ballast op maat. Daarnaast kan een ballast van verschillende materialen worden gemaakt. Een ballastlood is daarom iets duurder dan een ballast van beton. Een ballast van lood gaat natuurlijk wel langer mee en dat is erg handig. Daarom is dit ook de beste keuze voor jou.

person in yellow hard hat and brown jacket

Waarom op maat?

Een ballast op maat is voordeliger dan een simpele ballast die je zelf gaat maken of die je zonder afmetingen laat maken. Bij eentje bespaar je geld doordat je doelgerichter iets laat doen. Het kan daarnaast zo zijn dat als je er eentje zonder specifieke maten laat maken of gaat kopen dat je dan met iets zit dat te groot of te klein is. Wellicht heb je de gereedschappen om een ballastlood bij te werken, maar dat zal niet altijd makkelijk zijn. Een ballast laten maken op maat is dus veel beter.